Ce Reprezinta?

Profilaxia reprezinta prevenirea imbolnavirii dentare si prevenirea complicatiilor,in cazul afectiunilor deja existente .
Noi acordam o mare importanta acestui domeniu si incurajam pacientii sa investeasca in tehnici de prevenire, acestea fiind mult mai putin costisitoare decat cele de tratament.

CONTACTEAZA-NE

METODE DE PROFILAXIE

Igiena orala

Tehnicile de periaj si igienizare suplimentara corecte si adaptate fiecarui caz clinic reprezinta principala metoda de profilaxie. Medicul stomatolog trebuie sa instruiasca pacientul si sa urmareasca evolutia acestuia de la o sedinta la alta.

Schimbari de dieta

In cadrul unui consult stomatologic,medicul poate indentifica diferite erori de alimentatie care pot duce la aparitia cariilor si eroziunilor de tip chimic. Simpla rezolvare a acestora fara corectarea obiceiurilor alimentare poate duce la recidiva.

Protetica - Proteze Dentare Complexe

Detartrajul

Tartrul reprezinta principalul factor favorizant in aparitia gingivitelor si a bolii paradontale. Acesta intretine inflamatia la nivel gingival care duce cu timpul la retractii gingivale si resorbtii osoase, cauzand sensibilitate si mobilitate dentara. Medicii nostrii indeparteaza tartrul cu ajutorul unui aparat modern pe baza de ultrasunete, vibratiile produse de acesta determina bucatile de tartru sa se desprinda de suprafete, fara sa afecteze structurile dentare sau gingivale.

Periajul profesional

Periajul profesional il realizam cu o periuta electrica cpeciala, circulara si o pasta speciala abraziva. Aceasta procedura poate fi asemanata cu periajul realizat acasacu o priuta electrica normala.

Fluorizarea dentara

In incheierea sedintei de profilaxie in cabinet, se aplica geluri de protectie cu fluor.

Air-flow

Este o manopera profilactica care ajuta la o igienizare profesionala completa, dupa periaj si detartraj. Se realizeaza cu ajutorul unui aparat care genereaza un jet de aer, apa si pulbere, cu o presiune foarte mare. Acest jet este directionat atat pe suprafetele dentare cat si in zonele interdentare si subgingivale, zone inaccesibile periajului manual.

Controale periodice regulate

In functie de patologia pe care o prezinta pacientul, i se va recomanda sa revina pentru control la un interval de 3-6 luni. Cu cat o afectiune dentara este interceptata mai devreme ,cu atat tratamentul este mai simplu si mai putin costisitor.

Sigilarea santurilor si fosetelor

Sigilarea santurilor si a fosetelor este o procedura menita sa previna aparitia sau avansarea cariilor dentare. Riscul crescut de aparitie a cariilor este dat de forma santurilor care, nu permit periutelor de dinti sa indeparteze in totalitate resturile alimentare sau microorganismele. De aceea, aceste santuri se vor umple cu un material special.
Suna acum!